Tur til Frilandsmuseet d. 1. juni 2013

Beboerforeningen havde planlagt tur til Frilandsmuseet i Lyngby.
Der havde meldt sig 14 personer som mødtes ved Bænken og organiserede samkørsel derfra.
Vejret tilsmilede os med dejligt solskin og ingen vind.
På museet samledes vi omkring nogle borde og bænke og indtog vores medbragte formiddagskaffe.
Som sædvanlig var der forskelligt hjemmebag til kaffen, hvilket alle de deltagende satte pris på, og vi takker alle som havde bagt.
Bestyrelsen havde også sørget for forsyninger, til at slukke eventuel tørst undervejs, og museet har trækvogne som man, mod et depositum på 20 kr., kan låne. En sådan passede lige til vores bagage.
Efter formiddagskaffen gik vi på opdagelse i husene. Alle var enige om, at set med nutidens øjne, så var datidens mennesker ikke at misunde. Dog kunne man se forskel på rig og fattig i husenes udformning og indbo.
Bestyrelsen havde besluttet at den stod for beværtning, og omkring middagstid gik vi til museets restaurant, hvor vi fik serveret en buffet. Vi lod maden vederfares retfærdighed, og begav os igen ud i området. Et af husene, væverhuset fra Tystrup, har været Jettes forfædres hjem. Huset er fra 1700 tallet og flyttet til  museet i halvtredserne. Der kunne man se hvilke trange kår folk havde levet under.
Desværre når ting er interessante, så løber tiden, og kl. 15 begyndte museet at aflukke husene, fordi der skulle lukkes kl. 16, hvilket vi syntes var tidligt på en sommerdag.
Men skik følge, så vi forlod museet ved lukketid og gik til vore biler, hvor vi indtog resterne fra formiddagskaffen, talte om vore oplevelser på museet og hvor god en dag det havde været.
Vi tog en oplevelse rigere afsked med hinanden og kørte hjem.